امروزه با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، لوازم گوناگونی برای استفاده آسان تر از اینترنت و قابلیت های آن تولید و روانه بازار می شود. برخی از این محصولات، مودم ها، روتر هت، مودم روتر ها می باشند که برای اتصال شبکه اینترنت مورد استفاده افراد قرار می گیرند و استفاده از خدمات اینترنتی را بسیار راحت تر کرده اند.
با توجه به توضیحات داده شده، خرید یکی از این محصولات برای هر مکانی که نیاز به اینترنت قوی دارد، امری واجب است. به همین خاطر در این مقاله به معرفی این محصولات، تفاوت آن ها از یکدیگر و بررسی مشخصات آن ها می پردازیم.
درست است که با مودم و روتر هر دو از لوازم دیجیتال سخت افزاری هستند که برای اتصال شبکه اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند و در برخی ویژگی ها نیز مشترک هستند اما به طور کلی تفاوت هایی دارند که آن ها از هم متمایز می کند. دانستن این تفاوت ها خالی از لطف نیست و به شما کمک می کند به هنگام خرید این تجهیزات تصمیم بهتری بگیرید.
به همین خاطر در ادامه به بررسی تفاوت این دو محصول خواهیم پرداخت تا بیش تر با آن ها آشنا شوید.
مودم ها دستگاه هایی هستند که وظیفه دارند با تبدیل سیگنال ها به قالب های سازگار، بین یک ISP و محل مورد نظر ارتباط برقرار کنند و به این ترتیب اتصال به اینترنت حاصل شده و داده ها نیز می توانند انتقال یابند. در نقطه دیگر روتر ها قرار دارند که با ایجاد یک شبکه محلی برای دستگاه ها، این امکان را برای آن ها فراهم می کنند که بتوانند داده ها را به مودم ها ارسال نمایند.
مودم ها سیگنال هایی که به آن ها می رسد را ترجمه و سپس به قالب سازگار تبدیل می کنند و به این ترتیب می توانند ارتباط برقرار کنند. روتر ها وظیفه دارند که جابجایی داده ها در دستگاه های مودم را به صورت پیوسته برقرار کنند. به این ترتیب هر داده به مقصد مشخصی می شود.
اگر روتر ها نباشند امکان دارد برای همه دستگاه های موجود، داده های ارسال شود. هم چنین در صورت نبود مودم، اتصال اینترنتی با روتر ها امکان پذیر نیست. بنابراین مودم ها در اتصال اینترنتی و روتر ها در انتقال داده ها به یک مقصد معین نقش دارند.
از روتر ها می توان برای انتقال فایل ها و یا ارسال فایل های مورد نظر که نیازی به اتصال اینترنتی ندارند، بدون نیاز به مودم، استفاده کرد.
مودم ها یک دستگاه ارتباطی هستند که بین اینترنت و محل مورد نظر ارتباط برقرار می کنند. روتر نیز در ایجاد شبکه محلی نقش دارد. در واقع روتر ها این امکان را برای دستگاه های مختلف اعم از موبایل و رایانه و ... فراهم می کنند تا به مودم دسترسی پیدا کنند و به این ترتیب به اینترنت متصل شوند.
به این ترتیب هر دستگاه خط مخصوص به خود را داشته و اتصال اینترنتی قوی تری را تجربه می کند. درواقع روتر ها برای محل هایی که تعداد دستگاه هایی که نیاز به اینترنت دارند زیاد است، به کار می رود تا اینترنت پر سرعتی را در اختیار هر دستگاه قرار دهد و مطمئن شود که هر دستگاه از خط معینی اینترنت می گیرد و به خط دستگاه های دیگر وصل نمی شود.
تفاوت آخر در خصوص این دو محصول این است که مودم ها یک آدرس آی پی عمومی دارند اما روتر ها دارای آدرس های آی پی مختلفی هستند تا ارتباط درون شبکه پایدار باشد.
مودم ها ابزاری هستند که برای استفاده از اینترنت از آن ها، کمک می گیریم. مودم ها در واقع روتر ها را قادر به ارسال و دریافت اطلاعات از شبکه اینترنتی می کنند و باعث می شوند تا فرد وارد دنیای اینترنت شود.
مودم ها به سه دسته تقسیم می شوند که به ترتیب رو به رو می باشند: مودم داخلی، مودم خارجی و مودم پی سی کارد.
مودم داخلی درون کامیپوتر ها قرار می گیرند و به صورت یک تراشه وجود دارند که در درون کیس کامپیوتر جای گذاری می شود. البته مودم های داخلی معمولا روی خود دستگاه هستند مانند تلفن همراه که یک مودم داخلی دارد و برقراری اتصال اینترنتی را فراهم می آورد.
مودم های داخلی بلافاصله پس از برقراری ارتباط اینترنتی فعالیت خود را آغاز می کند و هم چنین نکته دیگر در مورد این مودم ها این است که قیمت کم تری نسبت به دو نوع دیگر از مودم ها دارند. تنها ایرادی که می توان به این مودم ها نسبت داد این است که به خاطر قرار گرفتن آن ها در درون کیس کامپیوتر، به هنگام تعمیر یا تعویض،کار فرد را مشکل می کنند.
این مودم ها، مستقل از دستگاه ها بوده و به صورت مستقل نیز اتصال اینترنتی را برای دستگاه ها فراهم می کنند. نصب این مودم ها بسیار راحت تر از مودم های داخلی است. هم چنین از طریق وای فای با خط تلفن به کامپیوتر متصل می شوند و در صورت عدم نیاز به اینترنت می توانید آن ها را خاموش نمایید.
هم چنین امکان ارتقا امنیت این دستگاه ها وجود دارد و می توانید با توجه به چراغ های روی دستگاه از وضعیت اینترنت آگاه شوید.
همچنین بخوانید : چگونه سرعت اینترنت مودم را افزایش بدهیم
این مودم ها مخصوص لپ تاپ ها می باشند و سایز آن ها کوچک است و درواقع ترکیبی از مودم های داخلی و خارجی هستند. برای استفاده از آن، مودم را درون پورت لپ تاپ جایگذاری کرده و به اینترنت متصل می شوید اما ایرادی که دارند این است که با اتصال آن ها به لپ تاپ باعث کاهش عمر باتری آن می شوند.
انواع دیگر مودم نیز عبارت هستند از مودم ADSL، مودم VDSL، مودم WiMAX، مودم 4G، مودم TD-LTE، مودم همراه، مودم فیبر نوری
روتر ها تجهیزاتی هستند که داده های دستگاه ها را به مقصد مناسب می رسانند و با این کار اتصال آن ها را به اینترنت فراهم می کنند. اینترنت باید به طور صحیح به هر دستگاه برسد و در عین حال اتصال همه دستگاه ها را پر سرعت نگه دارد. یه همین خاطر در صورت نبود روتر ممکن است یک شبکه اینترنت به دستگاه مخصوص خود نرسد و اشکالاتی در اتصالات دستگاه ها و قدرت اینترنت به وجود بیاید.
همچین بخوانید : از کجا بدونیم چند نفر به مودم ما وصل است؟
مودم روتر ها ابزاری هستند که برای استفاده از اینترنت از آن ها، کمک می گیریم. آن ها کاربرد های هردوی روترها و مودم ها را در خود دارند و به همین خاطر از هر دوی آن ها بهتر می باشند و در طرفدار تر نیز می باشند. مزیتی که این دستگاه ها دارند این است که استفاده از آن به مانند استفاده از دو دستگاه است. با توجه به این موضوع استفاده از این دستگاه بسیار به صرفه نیز می باشد
استفاده از این دستگاه به خصوص در زمانی است که نیاز به تقسیم ترافیک اینترنت وجود داشته باشد. این دستگاه قیمت بالاتری نسبت به مودم ها و روتر ها دارد اما چون کاربرد دو دستگاه ها را در خود دارد، از لحاظ هزینه به صرفه تر می باشد.
این دستگاه با استفاده از بخش روتر، ترافیک شبکه را پایین آورده و برای هر دستگاه یک اتصال اینترنتی تعیین می کند و از طریق بخش مودم خود نیز، اتصال اینترنتی را برقرار می کند و شما را به شبکه وب متصل می کند. با توجه به ویژگی های این محصول استفاده از آن در مکان هایی که دستگاه ها زیاد هستند مانند محل کار، بسیار به صرفه می باشد.
برای بهبود کیفیت مودم ها شرکت های تولید کننده آن ها هرساله آپدیت های جدیدی را به محصولات خود می افزایند و قابلیت های آن ها را افزایش می دهند. در ادامه به برخی از این تکنولوژی ها می پردازیم.
دی اس پی یک پردازنده است که در کارت مودم وجود دارد. این تکنولوژی باعث می شود تا وقفه ها و اکوی تلفن از راه دور، رفع شود و هم چنین امکان شنود تلفنی را کم می کند. با اضافه شدن این تکنولوژی، میزان قطعی ارتباط اینترنتی بسیار کم می شود.
این فناوری مربوط به انتقال صدا می باشد و اصوات با کیفیت بالاتری بین خطوط ارسال می شود.
این سیستم باعث می شود تا حین تماس تلفنی، اتصال اینترنتی شما قطع نشود.
سخن پایانی
در این مقاله تلاش کردیم تا با بررسی انواع روترها و مودم ها و هم چنین معرفی مودم روتر، دید بازتری برای خرید این محصولات به شما بدهیم. هم چنین شما می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی وال تل این محصولات که در انواع مختلف وجود دارند را خریداری نمایید.
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.