به احتمال زیاد برای شما هم پیامکی مبنی بر تغییر مالکیت گوشی از سمت سامانه همتا ارسال شده است. دریافت این پیامک برای شما هیچ خبر خوشی را به همراه ندارد و در اکثر اوقات تاریخ خاصی را برای شما مشخص کرده است که از آن تاریخ گوشی شما از سرویس خارح خواهد شد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با روشهای حل این مشکل بیشتر آشنا کنیم. با ما تا به انتهای این مطلب همراه باشید.
چند سالی است که لزوم رجیستر شدن گوشیهای هوشمند در کشور عملیاتی شده است و مباحث زیادی پیرامون مالکیت و نحوه انتقال مالکیت گوشی شکل گرفته است. خریداران گوشیهای هوشمند باید مراحل مربوط به رجیستری و انتقال مالکیت گوشی تلفن همراه خود را برای گوشیهای دست دوم خود پشت سر بگذارند. در گذشته و قبل از تایید شدن قانون مخصوص به رجیستری افراد پس از دریافت گوشی یا تبلت خود به سادگی سیمکارت خود را درون دستگاه قرار میدادند و شروع به کار میکردند؛ اما در حال حاضر با اجرای طرح رجیستری شما بایستی مراحل مختلف مربوط به لنتقال مالکیت گوشی خود را پشت سر بگذارید تا در آینده به مشکلی بر نخورید.
خریداران دستگاههای دست دوم برای اتمام مراحل انتقال مالکیت دستگاه خود را باید به سامانه همتا مراجعه کنند. روشهای مختلفی برای انجام رجیستری گوشی هوشمند توسط این سامانه وجود دارد. سامانه همتا که به منظور اجرای طرح رجیستری راهاندازی شده است، تمامی مراحل مختلف انتقال مالکیت گوشی همراه دست دوم شما را به اتمام میرساند.
برای اولین بار و در سال 1385، طرح ثبت و پیگیری دستگاههای دارای سیمکارت در کشورمان ایران به اجرا رسید. این طرح نوپا زیاد دوام نداشت و به هردلیل نامشخصی در سال 1386 لغو و متوقف شد. پس از شکست این طرح و سوءاستفاده بسیاری از بازرگانان در طرح رجیستری، این قانون با شرایطی جدید در سالهای آینده و نهچندان دور برای بار دیگر به اجرا رسید. در طرح رجیستری جدید، بازرگانان میبایست کد IMEI مخصوص به هر یک از دستگاههای وارداتی را در مرز گمرک در سامانده جامع تجارت ایران ثبت میکردند. به این ترتیب هر یک از دستگاههای وارد شده به کشور دارای کد فعالسازی منحصر به فرد خود میشدند.
در این مرحله هنوز مراحل انتقال مالکیت به پایان نرسیده و به هنگام خرید دستگاه گوشی هوشمند خریدار بایستی کد منحصر به فرد مخصوص به خود را که کد رجیستری نیز نامیده میشود، دریافت کند. برای فعالسازی و انجام به اتمام رساندن این مراحل کاربر تلفن همراه بایستی کد IMEI، کد رجیستری و شماره تلفن همراه خود را از طریق یکی از روشهای ارتباطی به سامانه همتا ارسال نماید. در ادامه روشهای ارتباطی مختلف با سامانه همتا را بررسی خواهیم کرد.
از طریق وبسایت سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir میتوانید فرآید انتقال مالکیت گوشی خود را به طور مستقیم انجام دهید. مراحل انجام این کار بسیار ساده میباشید و اغلب اطلاعات موردنیاز شما، اطلاعات شخصیتان است. در ادامه فرآید انجام این کار را به صورت مرحله به مرحله بررسی خواهیم کرد.
در ابتدا با استفاده از شماره تلفن همراه و کد ملی خود وارد سامانه شوید. مشخصا شما میتوانید تنها فرآیند انتقال مالکیت گوشیهای ثبت شده به نام خود را انجام دهید. در صورت آنکه گوشی هوشمند موردنظر شما در پنل شما ثبت نشده است، بایستی پیگیرهای لازم را از سمت فروشنده انجام داده و سپس فرآیند را از طریق سامانه همتا پیگیری کنید.
توجه داشته باشید که در صورت تکمیل شدن مراحل انتقال مالکیت گوشی، دستگاه موردنظر از پنل مدیریتی شما خارج شده و به پنل فرد خریدار قرار میگیرد. پس از انجام این مراحل پیامکی با شماره HAMTA برای خریدار ارسال شده و کد فعالسازی درون آن موجود میباشد. خریدار بایستی با استفاده از کد فعالسازی ارسال شده و و شناسه دستگاه خریداری شده به همراه شماره سیمکارت موردنظر خود، تلفن همراه خود را از طریق همین سامانه همتا فعال کند.
همچنین بخوانید: ازکجا بدونم چند نفر به مودم من وصل هستند؟
دیگر روش انجام مراحل مربوط به انتقال مالکیت گوشی از طریق کد دستوری *7777# است. این روش که مراتب سادهتر از روش قبلی میباشد در ادامه به صورت کامل شرح داده شده است.
بدیهی است که در اولین مرحله کد دستوری *7777# را شمارهگیری کرده و مراحل انتقال مالکیت گوشی خود را آغاز کنید.
از لیست نمایش داده شده شماره 3 که به عنوان "انتقال مالکیت" مشخص شده است را انتخاب کنید.
در مرحله بعد از میان لیست کدهای IMEI متفاوت کد دستگاه موردنظر خود را انتخاب کنید. در واقع لیست موردنظر، لیستی از شناسههای تمامی تلفنهای همراه مطلق به سیمکارت شما میباشد. در صورت آنکه شناسه IMEI دستگاه شما در میان لیست مورنظر وجود ندارد؛ میتوانید آن را به صورت کامل وارده کرده و ارسال کنید.
در این مرحله شماره سیمکارتی را قصد دارید مالکیت گوشی شما به آن انتقال پیدا کند را وارد کرده و ارسال کنید.
در مرحله پایانی مانند وبسایت سامانه همتا، به تاییدهای شما مبنی بر صحیح بودن اطلاعات وارده شده نیاز دارد. در صورت صحیح بودن اطلاعات آنها را تایید کرده و در غیر این صورت آن را لغو کنید. در انتها پیامی مبنی بر ارسال شدن کد فعالسازی نمایش داده خواهد شد.
همانطور که گفته شد، با تکمیل کردن این مراحل کد فعالسازی برای شخص خریدار ارسال خواهد شد. شخص خریدار برای تکمیل مراحل انتقال مالکیت گوشی خود بایستی از طریق همین کد دستوری و مراحل مربوط به فعالسازی را دنبال کند. در طی این مراحل به اطلاعاتی از جمله کد فعالسازی، شناسه IMEI و شماره سیمکارت خود نیاز خواهد داشت.
تمامی روشهای مختلف انتقال مالکیت گوشی دقیقا مراحل یکسانی را به همراه خواهد داشت. برای انجام این کار از طریق اپلیکیشن سامانه همتا، شما بایستی این اپلیکیشن را از طریق کافه بازار یا خود سایت همتا دریافت کنید. فرآینده انتقال مالکیت گوشی از طریق اپلیکیشن سامانه همتا به شرح زیر میباشد.
در ابتدا شماره تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کرده و سپس دکمه ارسال را فشار دهید.
در این مرحله از لیست گزینههای مشخص شده، گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کرده و فرآیند این کار را ادامه دهید.
در پنل باز شده شناسه تمامی دستگاههای متعلق به شما وجود دارد و بایستی شناسه دستگاه موردنظر خود را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که در پایین این بخش، گزینه افزودن دستگاه هم وجود دارد که در صورت مشاهده نکردن دستگاه مدنظر خود، میتوانید از آن دکمه برای اضافه کردن و فعالسازی دستگاه دیگر خود استفاده کنید. در کادر بالای دستگاه انتخاب شده، بایستی شماره سیمکارت خریدار را وارد کنید.
در مرجله انتهایی، مانند دیگر روشهای گفته شده از شما تاییدهای مبنی بر صحیح بودن اطلاعات درخواست میکند. در این صفحه اطلاعت شماره سیمکارت شما و خریدار و اطلاعات مختلف مربوط به دستگاه را میتوانید مشاهده کنید. در صورت تایید کردن پیامی مبنی بر تکمیل شدن فرآیند به شما نمایش داده خواهد شد.
توجه داشته باشید مانند روشهای گفته شده، با تکمیل مراحل بالا برای خریدار پیامکی از طرف سامانه HAMTA ارسال خواهد شد. این پیامک حاوی کد فعالسازی خواهد بود و خریدار میتواند با استفاده از این کد دستگاه خود را به مالکیت درآورد.
همچنین بخوانید: معرفی بهترین مودم اینترنت مخابرات
همانطور که اشاره شد، پس از به اجرا رسیدن طرح رجیستری و قوانین مربوط به انتقال مالکیت گوشی همراه شما بایستی مراحل مختلف مربوط به رجیستری گوشی دست دوم خود را در حضور فروشنده به اتمام برسانید. در صورت انجام ندادن این مراحل ممکن است شما به شدت متضرر شوید و کد IMEI گوشی شما توسط دستگاههای دیگر مورد سوءاستفاده قرار گیرد. یکی از مشکلاتی که در مدتی کوتاه با آن روبرو خواهید شد، قطع شدن آنتن گوشی همراه و از کارافتادن سیمکارت خود است. همچنین در صورت عدم توجه به نکات مربوط به طرح رجیستری، ممکن است که از نظر قانونی در مورد مالکیت گوشی دچار مشکل شوید.
به منطور انتقال مالکیت گوشی همراه دست دوم خود، بایستی گوشی همراه شما را به مالکیت سیمکارت خود درآید. به همین منظور بایستی با روشهای گفته شده در بالا به سامانه همتا مراجعه کرده و با استفاده از شماره تلفتن همراه خود گوشی دست دوم خود را ثبت نمایید.
برای به اتمام رساندن طرح رجیستری برای تلفنهای همراهی که قبل از اجرایی شدن این قانون وارد کشور شدهاند، شما بایستی کد IMEI بر روی جعبه یا باتری آنها را برداشته و به همراه شماره تلفن خود در سامانه همتا وارد کنید. توجه داشته باشید که گوشیهای همراهی که دارای دو اسلات سیمکارت میباشند نیز باید این مراحل را برای دو سیمکارت خود پشت سر بگذارند.
نظرات کاربران
کوکب تقی پور
16 آذر 1403ثبت سیمکارت رو یه. گوشی
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.