در دنیای امروزی، فناوری مدام در حال تغییر است و دستگاههای الکترونیکی نیز دستخوش این تغییرات شدهاند. اگر صاحب یک دستگاه لپتاپ قدیمی هستید، باید با پدیده کندی در اجرای برنامه آشنا شده باشید. بدون شک موقع اجرای برنامه و یا اجرای بازیهای ویدئویی جدید به مشکل خورده اید. بسیاری از کاربران تمایل دارند که لپتاپ خود را ارتقا دهند؛ اما به دلیل بودجهی محدودی که دارند، از انجام آن سرباز میزنند. در ادامه روشهایی را برای شما خواهیم گفت که بسته به بودجهی موردنظرتان بتوانید لپتاپ خود را ارتقا دهید.
برخلاف رایانهی رومیزی، لپتاپها و سایر رایانههای قابل حمل اغلب گزینههای زیادی را برای ارتقا و بهبود عملکرد ارائه نمیدهند. در زیر لیستی از سوالات رایج ارتقاء لپ تاپ و پاسخ به هر یک از سؤالات مربوط به ارتقاء لپ تاپ و رایانه های قابل حمل آورده شده است. این ارتقاء به ارتقای انجام شده به لپ تاپ پس از خرید اشاره دارد.
در سالهای گذشته، قابلیت ارتقا برای لپتاپها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. گاهی اوقات، تعویض قطعات لپ تاپ یا حتی ارتقاء آن می تواند بسیار بیشتر از خرید یک لپ تاپ جدید هزینه داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که تعویض قطعات لپ تاپ شما غیرممکن است.
همه چیز به نوع لپ تاپ و اینکه آیا شما به سادگی می خواهید قطعات را تغییر دهید یا ارتقا دهید خلاصه می شود. همچنین بستگی به این دارد که با لپ تاپ مذکور چه کاری باید انجام دهید. در اینجا مواردی وجود دارد که باید بدانید اگر لپ تاپ شما در حال کارکردن است، باید آن را تغییر جدی دهید.
قطعات لپ تاپ قابل تغییر بوده و میتوان آنها را ارتقا داد. این دو اصطلاح کم و بیش یکی هستند. فقط این تغییر ممکن است بیشتر روی سخت افزار متمرکز باشد، در حالی که ارتقاء به نظر بسیار شبیه کاری است که می توانید برای نرم افزار انجام دهید.
قطعات قابل تغییر و ارتقا در لپ تاپ عبارتاند از:
1) رم حافظه: تغییر رم برای اکثر لپ تاپ ها بسیار آسان است. این باعث ارتقای حافظه لپ تاپ شما می شود و تقریبا همه لپ تاپ ها یک بار در طول زندگی به آن نیاز دارند.
2) پردازنده: برخی از مدلها به کاربر اجازه می دهند پردازنده خود را ارتقا دهند. به خصوص زمانی که نیاز به سرعت وجود دارد. این کار را باید به صورت تخصصی و تحت نظارت متخصص نرم افزار انجام داد.
3) هارد دیسک: اکثر سازندگان لپ تاپ های خود را به گونه ای طراحی کرده اند که به کاربران خود امکان تعویض هارد دیسک را می دهد. همیشه می توانید هارد دیسک لپ تاپ خود را با یک هارد دیسک بزرگتر جایگزین کنید. اگر از هارد دیسک سنتی استفاده می کنید، می توانید لپ تاپ خود را با هارد دیسک SSD ارتقا دهید.
برخی از مدل های لپ تاپ به راحتی قابل ارتقا و تغییر پذیر هستند. با این حال، برخی از نکات مهم در اکثر لپ تاپ ها وجود دارد که تغییر یا ارتقا را برای شما سخت می کند. در اینجا برخی از ویژگی هایی است که باید قبل از برنامه ریزی برای تغییر قطعات به ذهن شما خطور کند.
1) طراحی لپ تاپ: تغییرات اخرین مدل های لپ تاپ دشوار است. قطعات لحیم شده و به هم چسبیده اند که فقط سعی کنید آنها را از هم جدا کنید. برای اینکه بتوانید به قسمت های داخلی لپ تاپ خود برسید، باید چسب ها را با هوای گرم ذوب کنید.
2) باز کردن آن: باز کردن پیچ درایورهای بیرونی و وارد شدن به داخل لپ تاپ ممکن است بسیار آسان باشد. اما چالش اصلی از اینجا شروع می شود. هزاران قطعه و پیچ های بسیار برای گذر از آن کافی است تا شما را سردرگم کند! به خصوص زمانی که یک جزء کوچک وجود دارد که می خواهید به آن برسید.
3)ایجاد لحیم بر روی قطعات: در جدیدترین مدلهای لپتاپها مانند مکبوکها، قطعات محکم به هم لحیم شده اند. این باعث می شود که جدا کردن این اجزا و اتصال قطعات جدید تقریبا غیرممکن باشد.
4) گارانتی: گارانتی به این معنی است که شما می توانید یک کالا را بدون دستکاری به فروشگاه برگردانید. به دلیل این توافق نامه الزام آور، اکثر شرکت ها و فروشگاه های خرده فروشی به دنبال شواهدی هستند که نشان دهد دستگاه را قبل از بازگرداندن آن به مغازه دستکاری کرده اید. این، در اصل، گارانتی را باطل می کند.
این مورد ممکن است بیشتر از موارد گفته شده در بالا تفکر برانگیز باشد اما با این حال غیرممکن نبوده و میتوان کارت گرافیک را به لپ تاپ خود اضافه کرد.
این صرفا برای خروجی گرافیکی است. این ویژگی به شما امکان می دهد یک مانیتور خارجی را داشته باشید. شما همچنین می توانید صفحه نمایش لپ تاپ خود را داشته باشید.
همچنین طیف گسترده ای از گزینه ها را برای صفحه نمایش خود به شما می دهد. اگر دستگاه شما از قبل دارای VGA یا HDMI است، می توانید به صفحه سوم دسترسی داشته باشید. این مورد بسیار کاربردی بوده به خصوص برای افرادی که هم زمان چندین صفحه را باز میکنند.
اگر لپ تاپ شما دارای کارایی بالایی باشد، در این مورد مشکلی نخواهید داشت. شما به راحتی می توانید کارت گرافیک و شتاب دهنده گرافیکی خود را برای عملکرد بهتر ارتقا دهید.
اما بهتر است برای اطمینان خاطر خود قبل از ارتقا با متخصصی در این باره مشورت کرده تا مشکلی برای لپ تاپ شما به وجود نیاورد.
شما همچنین می توانید به جای ارتقاء دقیق، راه های دیگری را در نظر بگیرید. شما می توانید یک eGPU را در نظر بگیرید که بسیار توصیه می شود و به راحتی قابل دسترسی است. اما این تنها در صورتی اتفاق می افتد که دستگاه شما از اتصالات لازم پشتیبانی کند.
ارتقا لپ تاپ گاهی از خرید یک سیستم نو هزینه بیشتری در بردارد اما بسیاری با توجه به این موضوع ترجیح میدهند لپ تاپ خود را ارتقا بخشند، در ادامه برخی ویژگی های ارتقا لپ تاپ را نام میبریم:
1. لپ تاپ شما قدیمی و معیوب است: ارتقا در بیشتر موارد سبب میشود موارد معیوب و مشکل ساز سیستم شما به کلی برطرف شود که این امر کاربرد لپ تاپ شما را افزایش میدهد.
2. عمر باتری بهتر: با گذشت زمان، سلولهای باتری لپتاپ تحلیل میرود، به این معنی که هر چه لپتاپ شما قدیمیتر باشد، باتری آن بدتر خواهد بود و عمر کوتاهتری دارد.
3. ذخیره سازی سریعتر: تمامی لپتاپهای امروزی اکنون با درایوهای حالت جامد ساخته میشوند. این هارد دیسک ها بسیار سریع تر از هارد دیسک های سنتی هستند زیرا قطعات متحرک ندارند.
4. سرعت بالا: با ارتقا لپ تاپ که معمولا یکی از قدمهای آن افزایش ویندوز است، سرعت کار و عملکرد دستگاه شما بالاتر خواهد رفت.
5. سیستم عامل های جدید: با توجه به سن لپ تاپ شما، مایکروسافت ممکن است چندین نسخه جدید از سیستم عامل ویندوز خود را منتشر کرده باشد که هر نسخه جدید ویژگی های بیشتر و عملکرد بهتری را به همراه دارد.
6. نرم افزار و بازی های جدید: با ارتقا پیدا کردن لپ تاپ شما نصب برنامه ها و نرم افزارهای جدید آسان تر از قبل خواهد بود و مشکل ایجاد نخواهد کرد.
7. قابلیت اطمینان بهبود یافته: لپ تاپ قدیمی شما مثل قبل نیست. ممکن است بین راهاندازی مجدد اجباری و انتظار برای باز شدن برنامهها در انجام هر کاری مشکل داشته باشید. یک لپ تاپ کاملا جدید و قابل ارتقا پیدا کرده که باعث کاهش تلف کردن زمان شده و بهره وری شما را افزایش می دهد.
8. نیازهای شما تغییر کرده است: یک شغل جدید و یا شروع ترم جدید دانشگاه دلیل خوبی بای ارتقا سیستم لپ تاپ شما است. قبل از ارتقا باید به خواسته خود از لپ تاپتان دقت کنید هرچه جامعه امروز پیشرفت میکند کارایی سیستم های هوشمند بالاتر میرود.
9. جلوگیری از خرابی و هنگ کردن: ارتقا لپ تاپ با توجه به اینکه ویندوز تغییر کرده و بروز شده است سبب میشود که سیستم شما کمتر با مشکل هنگ و کندی مواجه شود.
10. اتصال به اینترنت: به مرور زمان با قدیمی شدن لپ تاپ شما اتصال به اینترنت های همراه با مشکل مواجه میشود که این مشکل در 99 درصد موارد با ارتقا لپ تاپ برطرف میشود.
سخن پایانی
با توجه به مواردی که در بالا گفته شد متوجه شدید که ارتقا لپ تاپ و سیستم هوشمند میتواند برای شما گزینه ای مناسب تر از خرید یک لپ تاپ جدید باشد.
وقتی صحبت از ارتقای لپ تاپ می شود، بسیاری از مردم به ارتقای CPU، GPU، RAM و هارد دیسک فکر می کنند. در واقع، این عامل در ارتقاء لپ تاپ بسیار مهم هستند.
اگر هنوز در مورد لپتاپهای قابل ارتقا سوالی دارید، میتوانید با مشاورین ما در فروشگاه اینترنتی وال تل ارتباط برقرار کنید.
شما میتوانید از طریق واتسآپ یا تماس تلفنی با همکاران ما در واحد پشتیبانی در ارتباط باشید و مشاوره لازم را دریافت نمایید.